De Next Economy zoekt de Next Entrepreneur!

HOME  |  Contact  |  Nieuws  |  De Next Economy zoekt de Next Entrepreneur!

De Next Economy zoekt de Next Entrepreneur!

31 mei 2016

Startende ondernemers met een (potentieel) idee voor de Next Economy kunnen op 7 juli de strijd aangaan op het Next Economy Access Point in het Westland. In twee rondes en een finale zullen een jury en professionals uit het veld bepalen wie het meest interessante idee heeft en de beste pitch van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Ook ondernemers op Voorne-Putten worden door de gemeenten opgeroepen om mee te doen.

"Technologische ontwikkelingen veranderen het economische landschap. Veranderingen in bijvoorbeeld productieprocessen, energieopwekking en transport zullen leiden tot een ‘Next Economy’. Ondernemers met ideeën voor het verhogen van productiviteit op het gebied van data, energie, mobiliteit of grondstoffen zijn van groot belang voor deze Next Economy. Daarom nodigen we alle startende ondernemers die kansen zien in deze veranderingen - de Next Entrepreneurs - uit om mee te doen aan deze competitie", aldus Pieter Guldemond, Managing Director bij YES!Delft.

Early stage start-ups

Initiatiefnemer Metropolitan Start-up lab (MSL) is een samenwerking tussen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en tech incubator YES!Delft. MSL heeft deze competitie in het leven geroepen om mensen met ideeën en early stage start-ups op het gebied van de Next Economy, een extra duwtje te geven om hun idee te laten groeien. MSL zoekt mensen met (uitgewerkte) ideeën, die op het punt staan om een start-up te lanceren, of mensen die op zoek zijn naar hun eerste launching customer.

MSL biedt de beste ideeën netwerklunches aan met de directeur van de Floriade 2022 Jannewietske de Vries, de directeur van de World Expo Rotterdam 2025 Leendert Bikker en de CFO van KPN Jan Kees de Jager, een geldprijs van €3000,- en een abonnement bij de RDM Makerspace, waar de winnaar(s) een prototype van het idee kan maken. Daarnaast krijgen de deelnemers toegang tot een interessant netwerk.

Aanmelden voor de competitie

Next Entrepreneurs kunnen zich tot 5 juni aanmelden op de website: www.aanmelder.nl/mslnexteconomy. De inzenders van de 15 beste ideeën worden uitgenodigd voor een selectie dag op 21 juni. Hier krijgen de deelnemers onder andere een pitchtraining, coaching en wordt er een Visual gemaakt van het idee. De 7 meest potentiële ideeën of beste pitchers worden uitgenodigd om hun idee live te pitchen voor een jury en ondernemers uit de regio op 7 juli tijdens het Next Economy needs Next Entrepreneur Access Point.

De jury bestaande uit Jannewietske de Vries (directeur Floriade 2022), Leendert Bikker (initiator en executive director World Expo Rotterdam 2025), Theo Duijvensteijn (wethouder en locoburgemeester Westland, bestuurslid Roadmap Next Economy MRDH), Duke Urbanik (entrepreneur in residence YES!Delft), Laurens Groen (directeur Milgro) en Herman Kienhuis (managing director KPN Ventures) kiest uiteindelijk de winnaar.

Deelname is gratis. De voertaal van deze competitie is Engels. Meer informatie op www.metropolitanstart-uplab.nl, www.yesdelft.nl/msl en twitter. #mslnexteconomy

Top