DVG gaat doelgroepenvervoer op Voorne-Putten verzorgen

HOME  |  Contact  |  Nieuws  |  DVG gaat doelgroepenvervoer op Voorne-Putten verzorgen

DVG gaat doelgroepenvervoer op Voorne-Putten verzorgen

21 september 2018

Het vervoersbedrijf De Vier Gewesten (DVG) verzorgt vanaf 1 januari 2019 het doelgroepenvervoer voor Nissewaard, Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne. Dat is het resultaat van de aanbesteding die de vier gemeenten gezamenlijk hebben gedaan. De gunning aan DVG beloopt een periode van 5 jaar.

Unieke samenwerking

De nieuwe overeenkomst met DVG is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de vier gemeenten. Daarmee benadrukken de gemeenten het streven om het doelgroepenvervoer op het eiland Voorne-Putten in één hand te houden. DVG gaat verschillende doelgroepen vervoeren, zoals leerlingen en Wmo-cliënten. DVG is een landelijk werkende franchiseorganisatie in het personenvervoer. 

Continuïteit

De keuze voor DVG is tot stand gekomen na een objectieve vergelijking van de verschillende aanbiedingen waarbij veel nadruk lag op de kwaliteit.  DVG - en vooral ook de aangesloten taxibedrijven Overgaauw en Nijholt -  zijn voor veel inwoners van Voorne-Putten bekende namen. De gemeenten Hellevoetsluis, Brielle en Westvoorne maken voor hun doelgroepenvervoer al gebruik van de diensten van DVG. In de gemeente Nissewaard verzorgt DVG momenteel het leerlingenvervoer. De gunning  geldt voor vijf jaar, en geeft daarmee continuïteit aan het vervoer en de herkenbaarheid van DVG voor de reiziger. 

Informatie

De komende weken werkt DVG samen met de gemeenten aan een informatiepakket voor de reizigers. Inwoners die nu al gebruik maken van het doelgroepenvervoer krijgen voor 1 januari 2019 hierover bericht thuis. Nieuwe reizigers krijgen dat pakket, zodra zij van het doelgroepenvervoer gebruik gaan maken.
 

Top