Eerste project Kreken Kweken afgerond

HOME  |  Contact  |  Nieuws  |  Eerste project Kreken Kweken afgerond

Eerste project Kreken Kweken afgerond

12 november 2015

Het eerste project van Kreken Kweken is inmiddels afgerond. Aan de Betjesweg in Hellevoetsluis is een ecologische zone van 240 meter lang en een kleine vispaaiplaats aangelegd. Het project Kreken Kweken  is een samenwerkingsproject van de gemeenten op Voorne-Putten, Waterschap Hollandse Delta en de voormalige Stadsregio Rotterdam, met als doel het in ere herstellen van de oude kreken. Het project loopt nog tot 2018.

In 2016 zullen nog 4 projecten worden uitgevoerd. Met deze nieuwe projecten zal in totaal 2,5 kilometer ecologische zone van gemiddeld 15 meter breed worden aangelegd en 1 km laarzenpad. Ook worden er twee zogenaamde ‘stepping stones’ van elk 0,5 hectare aangelegd. Dit zijn kleine natuurgebiedjes die door verschillende diersoorten gebruikt kunnen worden als tijdelijk leefgebied, wanneer zij zich verspreiden  van het ene naar het andere gebied. De verworven gronden bevinden zich in de gemeenten Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis en Nissewaard.

Kavelruil

‘Kreken Kweken’ is afhankelijk van de vrijwillige medewerking van agrariërs en andere grondeigenaren. De zones worden door middel van vrijwillige kavelruil en aankoop verworven. Het Waterschap Hollandse Delta wordt in eerste instantie eigenaar van de ecologische zones. 

Top