Gastvrijheidsvisie Voorne-Putten vastgesteld

HOME  |  Contact  |  Nieuws  |  Gastvrijheidsvisie Voorne-Putten vastgesteld

Gastvrijheidsvisie Voorne-Putten vastgesteld

7 april 2016

De colleges van de 4 gemeenten op Voorne-Putten hebben op 5 april de Gastvrijheidsvisie voor het eiland vastgesteld. Het is de eerste keer dat de 4 gemeenten gezamenlijk een visie hebben ontwikkeld op de ontwikkeling van recreatie en toerisme op Voorne-Putten. De ambitie is om de sociaal economische kracht van de gastvrijheidseconomie te verdubbelen tot 500 arbeidsplaatsen en € 500 miljoen jaarlijkse omzet in 2030.

Voorne-Putten heeft een zeer rijk, contrasterend en uniek aanbod aan voorzieningen, waar bezoekers meer en beter gebruik van zouden kunnen maken. De gemeenten gaan daarom aan de slag met het verbeteren van de kwaliteit van het aanbod én het beter vindbaar maken ervan, zowel fysiek als digitaal. De gemeenten richten zich hierbij op de bezoeker die waardering heeft voor de kernwaarden van het eiland: kwaliteit, cultuur(historie) en natuur.

Interactief proces

Om tot een gezamenlijke visie te komen is een interactief proces gevolgd waarbij ook stakeholders zoals gebiedsbeheerders, ondernemers en inwoners zijn betrokken. Dit proces heeft beweging en energie losgemaakt die ook voor de verdere uitwerking van de Gastvrijheidsvisie gebruikt moet gaan worden. De komende periode wordt de visie behandeld door de vier gemeenteraden.

Naar de Gastvrijheidsvisie

Top