Inloopavond Kreken Kweken

HOME  |  Contact  |  Nieuws  |  Inloopavond Kreken Kweken

Inloopavond Kreken Kweken

13 april 2016

Op 20 april van 20.00 uur tot 21.30 uur vindt een inloopavond plaats in ’t Dijckhuis, Dijckpotingen 10 te Vierpolders met informatie over het project Kreken kweken. Aangrenzende eigenaren, overige agrariërs, grondeigenaren en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze avond.

Het project Kreken Kweken is een samenwerkingsproject tussen de gemeenten van Voorne-Putten, het Waterschap Hollandse Delta en de stadsregio Rotterdam. Met dit project worden oude kreken op Voorne-Putten in ere hersteld. Het project is gericht op de realisatie van 8 km ecologische oevers, 8 km laarzenpaden(wandelpaden door boerenland) en 5 stapstenen (kleine natuurgebiedjes) op Voorne-Putten.

Kreken Kweken is afhankelijk van de vrijwillige medewerking van agrariërs en andere grondeigenaren die op de plaats van de kreekzones grond bezitten. De kreekzones zullen door middel van vrijwillige kavelruil en aankoop verworven worden. Een aantal kreekzones is reeds in bezit van het waterschap.

In 2015 is het project Betjesweg gerealiseerd. Daarnaast zijn zones aangekocht aan de Brielse Zoom Noord, Brielse Zoom Zuid, Lint van Nieuwenhoorn, Vliegerwetering en Zuidlandse Zoom. De nieuwe projecten worden de komende 2 jaar gerealiseerd en kunnen in totaal 3 km ecologische oevers en 2 stapstenen met een totale oppervlakte van 6000 m2 opleveren.

U kunt zich aanmelden voor de avond door een e-mail te sturen naar krekenkweken@hellevoetsluis.nl.

Meer over Kreken Kweken

Top