Nieuwe naam AOB wordt Voorne-Putten Werkt!

HOME  |  Contact  |  Nieuws  |  Nieuwe naam AOB wordt Voorne-Putten Werkt!

Nieuwe naam AOB wordt Voorne-Putten Werkt!

18 november 2015

Het ArbeidsOntwikkelBedrijf Voorne-Putten, dat op 1 juli 2016 van start gaat, krijgt de naam "Voorne-Putten Werkt!" De gemeenten Nissewaard, Hellevoetsluis, Westvoorne en Brielle werken hierin samen om mensen met een beperking en mensen met een uitkering aan het werk te helpen bij werkgevers.

Het AOB ontstaat in twee fases; per 1 juli 2016 voert Voorne-Putten werkt! de Wsw-taken uit voor Voorne-Putten. Vanaf 1 januari 2017 gaat Voorne-Putten werkt! ook de re-integratietaken van de Participatiewet uitvoeren.

Voorne-Putten werkt! wordt een Gemeenschappelijke Regeling met Nissewaard als centrumgemeente. Dit betekent dat de gemeente Nissewaard de taken uitvoert. De gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne maken met de gemeente Nissewaard afspraken over de inzet en betalen Nissewaard daarvoor. De activiteiten van De Welplaat worden ondergebracht in een BV om bedrijfsmatig te kunnen blijven werken. De gemeente Nissewaard wordt 100% aandeelhouder van deze BV. De BV houdt de naam Welplaat.

Top