Nominatie NLDelta Biesbosch - Haringvliet

HOME  |  Contact  |  Nieuws  |  Nominatie NLDelta Biesbosch - Haringvliet

Nominatie NLDelta Biesbosch - Haringvliet

17 oktober 2016

NL Delta Biesbosch-Haringvliet is genomineerd als Mooiste Natuurgebied van Nederland.

Er zijn dertien natuurgebieden waar het publiek uit kan kiezen voor de titel. De samenwerkende gemeenten op Voorne-Putten ondersteunen deze kandidatuur. De verkiezing Mooiste Natuurgebied van Nederland is een initiatief van staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken en wordt dit jaar voor het eerst gehouden. De shortlist met genomineerden is opgesteld door een jury onder leiding van mr. Pieter van Vollenhoven.

NL Delta Biesbosch-Haringvliet dingt als één gebied mee naar de titel. De twee besloten in juli van dit jaar om samen één groot park te vormen dat het verhaal van de Nederlandse delta vertelt.

De drie natuurgebieden die de meeste stemmen krijgen winnen maximaal 300.000 euro. Daarmee kunnen ze de kwaliteit en toegankelijkheid van het gebied verder verbeteren en het gebied in binnen-en buitenland op de kaart te zetten. Ook worden de organisaties achter de natuurgebieden ondersteund met kennis voor de ontwikkeling van het gebied. Staatssecretaris van Dam wil met de publieksverkiezing mensen betrekken bij de Nederlandse natuur. Hij wil de natuurgebieden de kans geven zich te ontwikkelen tot nationale symbolen zoals Amsterdam, Hollandse Tulpen en molens. Met de investeringen moeten de natuurgebieden aantrekkelijker worden voor binnenlandse en buitenlandse bezoekers.

Het publiek kan tot 31 oktober 2016 stemmen op het gebied. Meer informatie staat op de website Biesboschharingvliet.nl

Top