Onderzoek naar eilandbreed glasvezelnetwerk

HOME  |  Contact  |  Nieuws  |  Onderzoek naar eilandbreed glasvezelnetwerk

Onderzoek naar eilandbreed glasvezelnetwerk

19 juli 2018

Economic Board Voorne-Putten onderzoekt of een eilandbreed fijnmazig glasvezelnetwerk haalbaar is voor inwoners en ondernemers van Voorne-Putten.

Storingsvrij, supersnel en toekomstbestendig internet is essentieel voor de toekomst. Innovatie en de beschikbaarheid van de modernste technologie, inclusief snelle communicatiemiddelen, is voor Voorne-Putten belangrijk. Het houdt de regio voldoende aantrekkelijk voor jongeren, gezinnen en bedrijven om zich hier blijvend te vestigen. Daarom laat de Economic Board Voorne-Putten onderzoeken of de aanleg van een eilandbreed fijnmazig glasvezelnetwerk haalbaar is voor inwoners en ondernemers van Voorne-Putten. Het onderzoek wordt aangestuurd door VP20, de vertegenwoordigende organisatie van bedrijven. De 4 gemeenten op Voorne-Putten ondersteunen dit initiatief.

In 2016 is een glasvezelring op Voorne-Putten aangelegd waarop de 4 gemeentehuizen zijn aangesloten. Voor veel bedrijven en particulieren blijkt aansluiting op dit netwerk echter te duur te zijn. Meerdere bedrijven zijn al aangesloten op glasvezelnetwerken van verschillende aanbieders. De Economic Board Voorne-Putten, waarin de 4 gemeenten en het bedrijfsleven samenwerken, vindt dat een fijnmazig glasvezelnetwerk op Voorne-Putten belangrijk is om als economische regio bij te blijven met omliggende regio’s. Zowel ondernemers op bedrijvenconcentraties als in de dorpen en het landelijk gebied, moeten de mogelijkheid krijgen om aan te sluiten.

Eerst zal onderzocht worden of bedrijven en particulieren voldoende belangstelling hebben in een betaalbare aansluiting op glasvezel en uiteraard wat voor ondernemers en bewoners betaalbare tarieven zijn. Daarna volgt een aanbesteding voor de aanleg.

Meer informatie

Secretariaat VP20
Paul Oord
pauloord@bluecirclemanagement.com

Top