Stap uit je Stad, kom naar Voorne-Putten!

HOME  |  Contact  |  Nieuws  |  Stap uit je Stad, kom naar Voorne-Putten!

Stap uit je Stad, kom naar Voorne-Putten!

15 mei 2017

Zaterdag 17 en zondag 18 juni kunnen de stedelingen uit onze regio ervaren hoeveel leuks er te doen is in hun eigen ‘achtertuin’. Van Voorne-Putten tot Midden-Delfland, van Maassluis tot Krimpenerwaard.

In elk uitje werken een aantal organisaties samen aan een zo leuk mogelijk aanbod. Sommige activiteiten zijn actief: fietsen, kanoën, suppen, klimmen, raften, boogschieten, speuren, trailrunning, powerkiten en meer. Andere meer recreatief: lopend, per (huur)fiets, per fluisterboot, waterbus of per eend (2CV) genieten van de prachtige omgeving en smullen van lokale heerlijkheden. Weer andere uitjes zijn cultureel: met kunstroutes en tochten langs historische gebouwen. Voor elke leeftijd is er iets te doen. In totaal zijn er 40 uitstapjes waarmee de stedelingen de directe woonomgeving van haar mooiste kant kunnen ervaren. Tegelijkertijd geeft dit initiatief vrijetijdsondernemers die in de buitengebieden actief zijn, een steuntje in de rug.

De gedachte is dat wereldwijd meer geld verdiend met toerisme dan in de auto-industrie. Reden genoeg om de vrijetijdseconomie in onze regio een boost te geven. Er is zoveel leuks te zien en te doen in onze eigen achtertuin. Voorne-Putten biedt een speurtocht door de duinen, een fietstocht langs de parels van het eiland, een suptocht op het Oostvoornse meer, een ontdekkingstocht door het historische Brielle met lunch aan het Brielse meer, een fietstocht in natuurgebied Bernisse, bezoek van kasteelruine Ravesteijn en pannekoek eten, bezoek aan Hellevoetsluis met lunch en fietstocht, een sportief uitje op camping de Weergors in Hellevoetsluis met pannenkoeken en tenslotte een vaartocht naar de polders van Spijkenisse met lunch en aansluiting een stadswandeling.

In Stap uit je Stad werken ondernemers, bestuurders en marketingorganisaties samen en het eerste resultaat hiervan is een weekend met maar liefst 40 bijzondere vrijetijdsuitjes. De 40 uitjes zijn te vinden en te boeken op: www.stapuitjestad.nl

Top